duminică, 8 martie 2015

Despre femeie




     Înainte de toate, femeia este un izvor al vieţii. Ea îşi depăşeşte într-un mod sublim simpla condiţie umană şi se ridică cu rafinamentul caracteristic pe acel piedestal care o plasează la rangul de sursă a existenţei. Aşadar, femeia cea de toate zilele este părtaşă la actul creaţiei şi oare când ar fi fost un moment mai bun să îmi arăt recunoştinţa pentru această fiinţă fără de care niciunul dintre noi nu ar fi deschis ochii pe această lume, dacă nu în ziua aceasta specială şi plină de semnificaţie?
     Aş vrea să fac referire la femeie în sensul ei general, să trec peste toate ideile preconcepute, peste stereotipurile născocite de societate şi peste orice standarde. Este singura modalitate de a privi o femeie în toată splendoarea ei. Să o acceptăm aşa cum este indiferent de origine, rasă sau considerente religioase sau de orice altă factură şi mai departe să o iubim şi să o respectăm. De altfel cred întru totul că sexul feminin are păstrat un loc deosebit în aceste Univers şi pe lângă faptul că este dătător de viaţă ia parte la menţinerea unui echilibru în întreaga civilizaţie, cumpănind puterea şi duritatea bărbatului cu gingăşie şi blândeţe. Altfel spus, femeia joacă un rol decisiv pe scena umanităţii.
     Trecând peste această definire profundă a femeii, ca mediator şi contragreutate pe balanţa universală, cel mai important statut pe care şi-l poate însuşi este acel de mamă. Atunci ea îşi atinge cel mai frumos scop dintre toate celelalte, iar prin momentul naşterii se poate spune că trece prin botezul care o declară a fi o femeie deplină şi adevărată. Sper că oricine citeşte acesta articol să ia aminte şi să o privească pe femeia de lângă ; mamă, iubită sau soţie, cu alţi ochi, unii încărcaţi cu mai multă iubire şi înţelegere.

4 comentarii:

  1. Fiind intrebat “Cum ar fi barbatii fara femei ?”, Mark Twain a raspuns: “In primul rand fericiti! Apoi putini, putini, din ce in ce mai putini!”

    RăspundețiȘtergere
  2. Un omagiu foarte frumos adus femeii!:)
    Multumim si succes in continuare!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Da dar de ce să privim femeia doar ca mamă..și nu o privim și din alte aspecte...femeia educator..om de știință... om de cultură...om politic...conducător... Femeia și bărbatul.. mână în mână în toate realizările societății...

    RăspundețiȘtergere